בארגון בעל חוסן ארגוני גבוה רמת הירידה בתפקוד השוטף כתוצאה מאירוע משברי תהיה מצומצמת, משך השיבוש יתקצר, רמת הפגיעה בו תהיה פחותה ורמת התפקוד אליה הארגון יגיע עם חלוף המשבר תהיה גבוהה יותר ביחס למתחרים.
הנחת היסוד בבסיס תיאוריית החוסן הארגוני היא שמשברים ואירועים משבשים הינם בלתי נמנעים, ולכן כדי שהארגון ישרוד לאורך זמן הוא חייב לפתח יכולת ארגונית לניהול כל משבר המוציא אותו "ממצב עסקים רגיל", ללא תלות במקורו או השלכותיו – מאירוע סייבר, דרך שריפה, קריסה של מבנה, אירוע הצפה, פנדמיה, מלחמה, קריסת תשתיות קריטיות ועוד. הארגון צריך לפתח מתודולוגיות שונות אשר יאפשרו לו להיערך, לצמצם פגיעה, להתמודד ולהתאושש מאירועי משבר ותנאים משתנים, ולייצר שגרה חדשה המכילה, ואף ממנפת, אותם.
חוסן ארגוני תורם לעסק לא רק בעתות חירום, אלא אף מהווה מנוף לשיפור והתייעלות מתמידים ההכרחיים כדי שלא להישאר מאחור לנוכח האתגרים השונים שמציבה המציאות המשתנה תדיר.
לחברת אלמנטס נסיון רב בליווי חברות וארגונים, מהמובילים במשק, בתהליך בניית תכנית המשכיות עסקית, ניהול משברים בארגון והשגת חוסן ארגוני. לפרטים נוספים מוזמנים להתקשר: 072-2650145, או למלא את טופס הפניה.
כיצד התפתחה תיאורית החוסן הארגוני
הבסיס לתיאוריית החוסן הארגוני הינה התפיסה ההוליסטית של תחום ההמשכיות העסקית, כאשר בעשור האחרון 5 תהליכים מרכזיים משנים את כללי המשחק: האצת ההתפתחות הטכנולוגית, האצת תהליכי גלובליזציה, מגוון הולך ומתרחב של אירועי סייבר, ריבוי אסונות הטבע (לאור ההתחממות הגלובלית) ובשנה האחרונה מגפת הקורונה. כל אלו מסמנים את השביל במעבר מעולם ההמשכיות העסקית לעולם החוסן הארגוני.
אחד מסימני הדרך המשמעותיים במעבר לגישת החוסן הארגוני הינו כלי בשם Chaos Monkey שנטפליקס פיתחה בשנת 2011 כדי לבחון את עמידות תשתיות ה – IT בחברה לתקלות ואירועים משבריים. הכלי מדמה קוף המתפרץ לארגון ומשבית באופן רנדומלי מחשבים, כאשר המטרה היא לבנות את מערכות המחשוב כך שלא יושפעו כלל מהקוף המשתולל. בהמשך פותחו גם ה"כאוס גורילה", המדמה מצב בו הקוף מוציא מידי פעולה דאטה סנטר שלם, וה"כאוס קונג" המשבית את כל ה – DATA CENTERS באזור גיאוגרפי שלם (מצבים אותם תפיסת הענן באה לפתור).
כמה מילים על ההבדל בין חוסן ארגוני לתוכנית המשכיות עסקית
יש הרבה מן המשותף בין תכנית המשכיות עסקית – BCP לחוסן ארגוני והם לרוב שלובים זה בזה.
תכנית המשכיות עסקית תורמת לחוסן של הארגון, אך בעוד שהתרחישים והדרישות הרגולטוריות עבור תכנית המשכיות עסקית מוגדרים מראש, חוסן ארגוני מתייחס ליכולת הארגון לשרוד כל אירוע משבש, גם כזה שקשה לנו לחזות אותו מראש. "תתכונן לבלתי מתוכנן", או "צפה לבלתי צפוי". המטרה של החוסן הארגוני היא ליצור בארגון גמישות ויכולת הסתגלות מהירה לשינויים.
אנו, בחברת אלמנטס, משלבים בין שתי הגישות וממליצים ללקוחותינו להתחיל מפיתוח תכנית המשכיות עסקית כבסיס, בהמשך להרחיב ולהגמיש אותה כדי להמשיך ולשפר את החוסן ארגוני.
לחברת אלמנטס ניסיון רב בליווי חברות וארגונים, מהמובילים במשק, בתהליך בניית תכנית המשכיות עסקית והשגת חוסן ארגוני. לפרטים נוספים מוזמנים להתקשר: 072-2650145, או למלא את טופס הפניה.
חוסן ארגוני – עקרונות מרכזיים
- גמישות אסטרטגית
בעולם משתנה תדיר, יכולתו של הארגון לצפות שינויים ואירועי משבר ולהיערך לקראתם הינה קריטית להמשך קיומו. בנוסף, ארגונים בעלי יכולות אסטרטגיות גבוהות יכולים אף לרתום את השינוי לטובתם ולשפר עמדות מול המתחרים. כך למשל חברות הרכב אשר השכילו לחזות את המעבר המואץ לרכבים חשמליים, ונערכו בהתאם, נמצאות במקום טוב בהרבה מחברות שרק עכשיו מתחילות לתכנן ולבנות קווי ייצור לדגמים חשמליים.
המטרה היא לסגל אסטרטגיה גמישה המתעדכנת לעתים קרובות, ולפתח את היכולת להמציא ולאמץ אסטרטגיות חדשות בהתאם לנסיבות המשתנות. שתי שאלות מפתח מרכזיות בקביעת האסטרטגיה הארגונית הן "מה יכול להשתבש?" ו"מה האתגר הבא?". - מבנה הארגון
יש לשאוף למבנה ארגוני מבוזר, שאינו תלוי ברכיב בודד, לדוגמא – האצלת הסמכויות בקרב עובדי החברה (בארגון בעל חוסן ארגוני טוב המנכ"ל יכול לצאת לחופשה ארוכה מבלי שתפקוד הארגון יפגע), והכשרה צולבת של צוותים שונים, במיקומים שונים, לביצוע משימות קריטיות לתפקוד הארגון. - יתירות
גם בכל הקשור לשרשראות אספקה ותשתיות יש לשאוף לביזור מירבי, ולהימנע ככל הניתן ממצב בו הארגון כולו תלוי בגורם קריטי אחד ללא גיבוי שיהווה לו תחליף במידת צורך. בנוסף מומלץ להתייחס גם למבנה הפיזי של הארגון, למשל – הפרדה למבנים שונים, ואולי אף מיקומים שונים, של הפונקציות הקריטיות להמשך תפקודו של הארגון. - תרגול
"קשה באימונים – קל בקרב", אמרה ידועה הרלוונטית מאין כמוה למצבי משבר. דגש חשוב שיש לשים לב אליו הוא לא רק כמות התרגולים, אלא גם טיבם. ברוב הארגונים קיימת תפיסה שכשעושים תרגיל הוא "חייב להצליח", ולכן עושים הכל, כולל הכנה מוקדמת, כדי שהתרגיל אכן יסתיים בהצלחה. אולם תרגול אפקטיבי צריך להפתיע דווקא ברגעים הכי פחות צפויים ולדמות מצבי קיצון שונים, כולל אירועים צולבים, ממש כמו בחיים האמיתיים. תרגול מהסוג הזה, גם אם בסופו של דבר לא יוכתר כ"תרגול שהסתיים בהצלחה", יאתגר את הצוות לפעול תחת לחץ, לחשוב מחוץ לקופסא, וגם יאפשר לגלות נקודות תורפה אפשריות (שבתרגול מתוכנן עם הכנה מראש לא היו מתגלות). - בקרה והפקת לקחים
בקרה פנים ארגונית הינה כלי הכרחי המאפשר זיהוי ותיקון בעיות עוד לפני החמרת הנזק, כמו גם ההיפך – איתור נקודות החוזקה וטיפוחן. ארגון בעל חוסן ארגוני גבוה מנטר את עצמו באופן רציף, ונמצא בתהליך למידה והפקת לקחים תמידי. - טיפוח המשאב האנושי
עובדים מרוצים, בעלי תחושת שייכות ונאמנות גבוהה לארגון, יגדילו ראש ובכך יתרמו רבות לחוסן הארגוני – הן בהעלאת רעיונות התפתחות לכיוונים חדשים (Google MAPS, לדוגמא, הינו רעיון של אחד מעובדי החברה), הצעות לתהליכי ייעול, זיהוי נקודות כשל פוטנציאליות, ועוד.
ההון החברתי חשוב גם הוא – תקשורת בינאישית טובה תגביר את שיתוף הפעולה בין העובדים, תעלה את המורל ותגבש צוותים מסונכרנים המסוגלים להגיב בצורה אפקטיבית, מתואמת ומהירה יותר לכל התרחשות. - טיפוח תרבות ארגונית וקוד אתי
תרבות ארגונית מחזקת חוסן ארגוני היא כזאת המעודדת את העובדים להציע רעיונות חדשים, לבחון ולאתגר כל הזמן את עצמם ואת החברה.
דגש חשוב נוסף הינו עידוד תחושת מחויבות לארגון כולו, ולא רק למחלקה שבה עובדים, שכן הארגון פועל בצורה סינרגטית. כך למשל אירוע IT אינו בעיה רק של מחלקת ה – IT אלא של הארגון כולו.
התגייסות מלאה של כל עובדי החברה, תוך שיתוף פעולה, לכידות ותחושת אחריות משותפת, תסייע לזהות ולפתור בעיות בצורה יעילה יותר.
קוד אתי, אשר מוגדר ומוטמע היטב בתרבות הארגונית, יעזור לעובדים לשמור על ערכי הליבה של הארגון ויסייע למנוע משברים שונים העלולים לנבוע, למשל, כתוצאה משירות לקוחות לקוי, או התבטאויות שאינן תואמות את רוח החברה.
משבר כהזדמנות לצמיחה
לארגונים בעלי חוסן ארגוני יש יתרון מובהק על פני המתחרים באירועי משבר רוחביים המשפיעים על כלל המשק, שכן תפקודם נפגע פחות. במקרים רבים הם אף משכילים למנף את התנאים המשתנים לצמיחה לכיוונים חדשים, כאשר הם משאירים את מתחריהם, העסוקים עדיין בשלבי התאוששות מהמשבר, הרחק מאחור.
בשנים האחרונות הולכת וגוברת ההכרה כי בניית תכנית המשכיות עסקית ואסטרטגיות חוסן ארגוני הינם הכרחיים כדי לתמוך בפעילות הארגון בעולם משתנה ולא בטוח.
לחברת אלמנטס נסיון רב בליווי חברות וארגונים, מהמובילים במשק, בתהליך בניית תכנית המשכיות עסקית והשגת חוסן ארגוני. לפרטים נוספים מוזמנים להתקשר: 072-2650145, או למלא את טופס הפניה.